영국 노리치 하늘(Norwich Gal)

사랑하는 엄마 아빠, 


지난 5월 24일에 시누이 결혼식 하고 나서 이제야 사진들 올리게 되네. 그날 일기 예보에 날씨 흐리고 비온다고 해서 조마조마 했었는데 다행히 아침에 조금 비오고 오후에는 따사로운 햇살이 들었었어.


My sister in law's wedding took place on 24 May at Dragon Hall in Norwich. We were worried as it was likely to be rainy and cloudy all day according to the weather forecast. But luckily the sky cleared up and the sun was shining brightly for the wedding ceremony.


어쨋든, 결혼식 전에 일단은 예쁜 청첩장 부터 받았어. 캐롤라인이 좋아하는 에메랄드 색으로 전체 결혼식 테마가 정해 졌구.

Anyway, we received this lovely invite about two years in advance so we could prepare ourselves for this day. The wedding's theme color was emerald green which is Caroline's favorite color..



직접 손으로 써서 약간의 맞춤형 터치를 가미해주는 센스! 

A bit of personalized touch on the card!



시누이 결혼식은 드래곤 홀이라고 하는 노리치에서 유명한 행사장에서 치루기로 했어. 신부 고향에서 결혼식 치루는게 전통이라고 하네. 물론 요즘은 커플들이 개인 사정이나 취향에 따라 장소를 고르기도 하는 경우도 많다고 해. 

My sis in law's wedding was held in Dragon Hall which is a lovely event venue in the center of Norwich. Traditionally wedding ceremonies are held at bride's hometown. However, nowadays couples pick their wedding locations according to their preferences or personal circumstances.


우리 시부모님들은 결혼식 끝나고 나서 결혼식장에서 일차로 파티를 하고 남는 사람들(대부분 신랑 신부 친구들을 포함한 에너지가 아직도 많이 남은 사람들 이겠지.) 을 집으로 초대하기로 했어. 그래서 일단 술부터 사서 나르기 시작하셨어. ㅋ  아래는 다양한 에일들이야. 이외 에도 보드카, 위스키등 독주도 당연히 준비 하셨지. 이 결혼식 하나로 노리치 경제에 도움이 많이 되었을 거 같아.

My parents in law generously decided to invite guests who will still be full of energy after the wedding reception at Dragon Hall. So the first thing they did was ...to get the booze ready! Below pics show only the tip of iceberg. There was amazing variety of alcohol including spirits like vodka and whiskey. Norwich economy benefited a lot from this wedding for sure!









이 외에도, 많은 준비 과정이 있었어. 특히 시어머니가 자청하셔서 만들기로 하신 자이언트 결혼식 삼단케익은 준비 하는 기간만 해도 한두달 걸린거 같아. 레몬, 초컬릿, 그리고 빅토리아 스펀지 케익 테마로 세단을 만들었어. 두꺼운 케익틴을 구하는게 쉽지 않아서 각 단을 3층의 같은 크기의 케익을 쌓아서 만들었어. 다시말해 삼단케익을 만들기 위해서 아홉개의 케익을 만드신거지. 그리고 실전에 들어가기 전에 연습도 하셔야 했구. 결혼식 전 한두달 정도는 메일메일 케익을 먹은거 같어. 지금도 냉동실에 얼은 케익이 있어. 자꾸만 손이 가서 큰일이야. 삼단케익 사진은 나중에 올리도록 할게.


My mother in law took it upon herself to make a giant three tiered wedding cake. Each tier is made up of three equal sized individual cakes stacked on top of one another. The flavors included lemon, chocolate, and Victoria sponge. So it took 9 times of baking to complete the wedding cake and a lot of practice. There was cake in the house for 1~2 months before the wedding. I can tell you how much cake eating can be addictive especially when the cake is so yummy! We still have some frozen cake in the freezer. The picture of this cake will be shown at a later entry.



그리고 내가 자청한 유일안 나의 발자쥐는 아래 사진의 리본 아트. 리본으로 장미 만들어서 결혼식장 계단 하단부에 장식 했어. 나름 이쁘지? 요건 결혼식 전날 결혼식장 가서 한시간 반정도 걸려서 장식했어.

My only and volunteered job was to decorate the bottom of banisters with roses made of ribbon in emerald green and white. I had fun doing it and was happy to see my roses standing proud and strong. I went to the wedding venue the day before wedding to do this job. 



그리고 결혼식 전 몇주전부터 친척들이 노리치에 도착하고 대다수의 친구들과 친척들은 결혼식 전날이나 그전날 도착해서 호텔에 투숙 완료! 


Relatives and friends started arriving from a few weeks before the wedding and most of them arrived on the day before and checked in at their accommodations safely.


결혼식 전날에 친척들과 친구들이 펍에 모여서 한잔 했어. 시어머니 언니의 딸(사진 오늘쪽) 과 시어머니 언니의 아들의 와이프(중앙)과 함께 찰칵. 

Friends and relatives got together at a pub the day before wedding for a pint and I had good chats with my American families. 


 

More pics will be updated for the actual wedding ceremony on my next entry.

Until then, adios!

결혼식 다음날 사진은 다음에 올리도록 할게~ 그때까지 아디오스~

엄마 아빠 사랑하구요 오늘도 행복하세요~


 

Posted by 영국 노리치걸